Kikapcsolódási lehetőségek szálláshelyünkön, és Géberjén környékén

Luby-kastély Nagyar

Nagyar, a jellegzetes szatmári falu, ahol a kis Túr siet a Tiszába, az elmúlt években fontos idegenforgalmi célponttá vált a gyönyörűen újjávarázsolt Luby-kastélynak köszönhetően. A kívül-belül példaszerűen felújított klasszicista stílusú épületet pompás rózsaliget öleli körül, a szökőkutas, zenélő kertben, a trópusi pálmaház mellett szabadon sétálgató pávák teszik feledhetetlenné a látogatást. Az ideális esküvői és rendezvényhelyszínül szolgáló kastélyban gyerekeknek és felnőtteknek is izgalmas interaktív kiállítás hozza el a XXI. századot, ráadásként még egy trendi szabadulószobát is kialakítottak falai között. A falu szélén pedig még mindig áll az egykor hatalmas tölgy törzse, a Petőfi-fa, a költő egyik leghíresebb művére,

Cégénydányádi kastélypark

A Cégénydányádi park a 19. században épült, a reformkor idején, angol minta szerinti tájképi kertként, a Szamost kísérő puha- és keményfa állományú ligeterdők helyén, részben megőrizve az eredeti faállományt.

Szatmárcsekei temető

Páratlan látványt nyújt a közel 600, embermagasságú, stilizált emberfejet, illetve csónakban fekvő embert szimbolizáló sötét fejfával benépesített sírkert. A temető legmagasabb pontján, egy kis dombon áll Szatmárcseke leghíresebb fiának, Kölcsey Ferencnek a szép, fehér márványból készült hat köroszlopos, párkánnyal egybefogott síremléke. Kölcsey élete nagy részét Szatmárcsekén töltötte, 1823-ban a Himnuszt is itt írta, és a faluban hunyt el 1838-ben.

Túristvándi vízimalom

A túristvándi vízimalom  a Túr egyik ágán (Öreg-Túr) található. A műemlék, még működőképes vízimalom ma múzeumként funkcionál és egész évben látogatható.

Katolikus templom, Vállaj

Foerk Ernő tervezte, műemlék templom.

Református templom, Tákos

A Felső-Tisza vidékének egyik legszebb és legismertebb temploma, magyarországi népi építészet gyöngyszeme, a „mezítlábas Notre Dame”, a tákosi református templom.

Református templom, Csaroda

A csarodai református templom a késő román kori falusi templomok egyik legszebb példája. A patak parton fekvő, virágokkal körbevett templomot a belső falait díszítő XIII. századi freskók teszik különösen érdekessé.

Beregi Múzeum, Vásárosnamény

A Csiszár Árpád által megalapozott gyűjtemény tárgyi anyaga meghaladja a 70.000 darabot. A folyton gyarapodó néprajzi tárgyak több mint 13.000 darabot számlálnak; ebben külön egységet képez a több mint 3.000 darabos textilgyűjtemény, a közel 800 darabos autentikus hímes tojás-, a közel 700 darabos kerámia-, és a több száz darabos háztartási és művészi vasöntvény-gyűjtemény. A régészeti gyűjteményben a beleltározott tárgyak száma meghaladja a 18.000 darabot.

Szatmári Múzeum, Mátészalka

Az 1975-ben alapított mátészalkai Szatmári Múzeum a régió összegyűjtött szellemi és tárgyi örökségének legrangosabb központja.

A múzeumban található Közép-Európa legnagyobb szekér-, kocsi- és hintógyűjteménye. A közel száz darabot számláló kiállítás gazdagon illusztrálja a népi teherhordás, a polgári és nemesi személyszállítás közlekedési eszközeit. Mindezeket a három részből álló, körpanorámás szekérszínekben tárják a látogatók elé. A gyűjtemény gazdagon mutatja be a magyar kocsik valamennyi alaptípusát és azok tájjellegű változatait.

Jékey kúria, Géberjén

A géberjéni Jékey kúria múzeumként üzemel, termeiben régi használati tárgyakat, fotókat, valamint egy Szőnyi festményt láthatnak Jékey Lászlóról.

Saját stég

Nyári időszakban kifeküdhettek napozni, nézegethetitek a vízimadarakat, de csónakázhattok, horgászhattok is.

Középkori Templomok Útja

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, középkori templomokban Magyarország egyik leggazdagabb vidéke, a középkori templomoknak itt olyan sűrű hálózatuk maradhatott fent, amely egyedülálló. Szatmár és Bereg középkori egyházi örökségének egyedi hangulatát idézik a kisméretű templomok, a melléjük épített fa harangtornyok, a gazdagon fennmaradt középkori freskók, a festett karzatok, a díszes kazettás mennyezetek, faragott szószékek.

Sóstó ZOO

Nyíregyháza városától 5 km-re a sóstói üdülőövezetben található, ahol strandfürdő, falumúzeum és egy parkerdő nyújt kikapcsolódást az idelátogatóknak. Az Állatpark ebben a természetes, szinte háborítatlan környezetben kapott helyet egy tölgyerdő mélyén. A 30 hektáros területen világrészek fogadják a látogatókat hogy végigjárhassák a Földet, megfigyelhessék miként élnek a világ különböző vidékein az állatok.

Ogre tanya

A vadregényes Holt-Szamos partján fekszik Géberjén. A kirándulók tanösvényen járhatják körbe a község páratlan természeti adottságával rendelkező területét, a BENÉ-t. A tanösvényen a gyerekek nagy örömére megcsodálhatjuk az egész Shrek családot és barátait is.

Bukó-gát

Tiszakóród mellett, hangulatos diófaliget által övezve folyik a Tiszába a Túr folyó. Mivel a Tisza vízállása sokszor nagyon magas, ezért a Túr vizét egy néhány méteres, úgynevezett bukógáton keresztül engedik a nagyobb folyóba. Ezért a Túr látványos vízesésként ömlik alá a Tiszába. A gát a környék kedvelt fürdő- és kirándulóhelye.

Panyolai szilvórium

Különleges kóstolótúráinkon bemutatjuk főzdénk mesébe illő, legendás történetét. Vendégeink végigkísérhetik a gyümölcs útját a fától a palackig, betekintést nyerhetnek a pálinkakészítés titkaiba – szakértő vezetéssel. Megismerhetik az egyedi szilvafajtát, mely csak itt terem ilyen minőségben és a közel 30 fajta kézműves panyolai pálinkát.

Tivadar szabadstrand

Tivadar község szabadstrandja a tengerpartot idézi. A megkapó természeti környezetben található vízparton a széles, homokos föveny lassan mélyül, tökéletes fürdőzési lehetőséget nyújtva mindenki számára.

Sárkányfürdő

A 2010-ben épült nyírbátori Sárkány Wellness és Gyógyfürdő a Báthory gyógyvíznek köszönhetően igazi termál paradicsom a pihenni és gyógyulni vágyók számára. A Sárkány Strandon pedig a vendégek a szabad ég alatt élvezhetik a napsütést, az úszást és a csúszdázást.

Horgászat

A holtág igazi horgászparadicsom: vizében óriási harcsák, pontyok, zsinórszaggató amurok élnek. Ha szeretsz pecázni, a Holt-Szamosban nem fogsz csalódni.

Sportszerek

Vendégeink számára ingyenesen használható sportszereket is kínálunk, így helyben számos mozgásformát ki lehet próbálni, lehetőségetek van pingpongozni, tollaslabdázni, focizni vagy akár röpizni is.

Játszótér

A kisebbek sem fognak unatkozni: egy nagy füves területen hinta, mérleghinta, csúszda, mászóka, homokozó várja őket.

Sütés-főzés

Grillteraszunkon együtt lehet a teljes vendégsereg. A közös sütés-főzés mindig jó alkalom az ismerkedésre, beszélgetésre: a jó hangulat garantált!

Foglalj magadnak apartmant!

Ne mulaszd el a lehetőséget, válaszd ki már most, és foglald le a neked tetsző apartmant a vendégházunk kínálatából. Esetleg kérdésed van? Szívesen segítünk, vedd fel velünk a kapcsolatot!